20 Kasım 2016 Pazar

Youtube'da Popüler Olmanın Yolları



Benzer başlıklarda arama yaparken bir gencin (popüler olan) bu paylaşımını gördüm kendisi birkaç maddede kendisine gelen "Youtube'da nasıl popüler olurum" sorularını yanıtlamış.

Kimisine göre sıradan görünen bu tavsiyeler bence çok faydalı ve orijinal çalışmak isteyenlere bir yol çizebilecek ufak püf noktaları içerdiği için videoda anlatılanları anladığım kadarını birkaç maddede sizler için özetlicem.

1) 12 yaşında bir çocuk gibi düşünün:

Yapacağınız paylaşımları 12 yaşında bir çocuğun mantığıyla paylaşılması gerektiğinden, paylaşımlarınızın cafcaflı bir şekilde yani dikkat çekici olmasını söylüyor. Videolar aranırken genelde düz mantıklarda arandığını unutmayalım ve yine biz etiket diye kasarken bazı kullanıcıların çok sade başlıklarla milyon hitler aldığını hatırlayalım.


2) Sesiniz çıksın (neşeli olun):

Karizmatik olacağım diye kasmayın videonuzda sesinizi saçma sapan kullanın, yeri gelince çığlık atın yeri gelince küfür edin, insanların sizi saçma bulmasından çekinmeyin çünkü çoğu sizi daha da eğlenceli bulacaktır. 

3) Çok tutması beklenen ya da bir anda çok tutan bir şeylere ilk yorumu siz atın:

Bu maddeyi çok önemli buldum bir kısmımız (özellikle Türkçe içerik çalışanlar) bu maddeyi zaten kullanıyor. Yabancı içeri çalışan arkadaşlar içinde bu geçerli. İlk yorumu güzel yapıp çok fazla beğeni aldıysanız 1000 beğeniden muhakkak hatırı sayılır bir yüzdelik kısım sizin kanalınızı kontrol edecektir.

Yani yorumunuzda illaki "kanalıma bakın, beni de takip edin" tarzında yazılar yazmayın. Kısa ve komik bir cümleyle işi kotarın.

4) Firikik:

Burada ilk etapta kadınları kastetmiş; yani kamera karşısında bir çekim yapıyorsanız askılı giyinin biraz firikik verin tarzında şeyler söylemiş ki bu konuda da çok haklı japonca eğitimi veren kızın videosunu bilmeyen çok azdır diye düşünüyorum.

Erkekseniz de korkmayın (diyor) youtube gösterim şartlarını ihlal etmeyecek şekilde modeller bulup küçük resim olarak ekleyebilirsiniz ya da videonuzun içerisine birkaç saniye olacak şekilde bu fotoğraflardan koyabilirsiniz. Bu şekilde youtube kurdu olmayan ve ne olduğunu merak edip tıklayacak birçok üyeyi videonuza çekebilirsiniz. Bu noktada da haklı birçok derleme videosunda gördüğümüz gibi küçük resimi kadın ve firikikle oluşturulan bir video genellikle çok daha fazla hit alır.

5) Başlıklarınızı çekici hale getirin:

Başlığınızda herhangi bir dedikodu paylaşıp konunuzun çok daha çekici hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Ünlü kişiler ve yaşamları malum Youtube'un en çok hit alan konularındandır. Bir şarkıcı hakkında ilginç başlıklar açıp süslü anlatımlarla güzel hitler kapabilirsiniz.

Not: Kesinlikle bire bir çeviri değildir dinleyip kendim için tavsiye niteliğinde olan şeyleri kendi yorumumu katarak sizlere anlattım. Bana faydası oldu ve olacaktır. Özellikle özgün işinde popüler olmak isteyen arkadaşlar bu tavsiyelerden yararlanabilir.

Yani her kanal ciddi ve karizmatik olmak zorunda değildir. Çığlık atarak, kahkahalı anlatımlarla, bol esprilerle veya cıvıklıklarla da youtube üzerinde çok popüler birisi olabilirsiniz.

Yazı uzun oldu okuyanlara bol kazançlar umarım faydalı olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder